ŞUSKİ: Sağlık tehlikesi yok, koku problemini çözeceğiz

ŞUSKİ: Sağlık tehlikesi yok, koku problemini çözeceğiz

Şanlıurfa'da son günlerde içme sularında yaşanan tat ve koku problemi vatandaşları tedirgin etti. ŞUSKİ konuyla ilgili bir açıklama yaparak suyun sağlık açısından herhangi bir tehlike oluşturmadığını, ancak alg (mikro bitkiler) üremesi nedeniyle koku pro

Şanlıurfa’da içme sularında yaşanan tat ve koku ile ilgili Şanlıurfa Su ve Kanalizasyon İdaresinden (ŞUSKİ) bir açıklama geldi.

ŞUSKİ'den yapılan açıklamada şu ifadelere yer verildi:

“Uluslararası akredite laboratuvarımız tarafından Şanlıurfa merkez içme suyu şebekelerinden ve arıtma tesisi çıkışından alınan numunelerin analiz sonuçları "İnsani Tüketim Amaçlı Sular Hakkında Yönetmelik" kapsamında uygun çıkmaktadır. Fakat yüzeysel su kaynaklarının tamamında mevsim geçişlerinde zaman zaman karşılaşılan alg (mikro bitkiler) üremesi neticesinde suda koku problemi oluşabilmektedir. Bu durum sağlık açısından bir tehdit oluşturmamakta fakat hissel ve duyusal olarak suyun lezzetini azaltmaktadır.

Bu boyutta İlk defa oluşan koku problemini çözmek adına teknik ekiplerimiz tarafından; ivedilikle arıtma tesisinde daha önce bulunmayan odun bazlı toz aktif karbon dozaj prosesi kurularak bu akşam saatlerinde devreye alınmıştır. Kamuoyuna saygıyla duyurulur”.

BİHA



Haber Kaynak : Bizim Haber Ajansı

İLGİNİZİ ÇEKECEBİLİR