Şanlıurfa’da mercimekte rekor üretim bekleniyor

Şanlıurfa’da mercimekte rekor üretim bekleniyor

Türkiye mercimek üretiminin yarısını tek başına gerçekleştiren Şanlıurfa'da bu yıl rekor bir üretim bekleniyor. Bol yağışlar mercimek ekimi yapan çiftçileri umutlandırırken, yabancı ot mücadelesinde de hız kazandırdı.

Türkiye'nin mercimek üretiminin yarısını tek başına gerçekleştiren Şanlıurfa'da bu yıl bol yağışlar sayesinde rekor bir mercimek hasadı bekleniyor. Fakat yabancı otların da artmasıyla mücadele de artıyor.

Haftalar önce yapılan ilaçlamaların yetersiz kalması üzerine, mercimek üreticileri elleriyle yabancı otları köklerinden sökerek temizlik çalışması başlattı. Sabahın erken saatlerinde tarlalarına giden çiftçiler, özveriyle çalışarak yabancı otları araziden uzaklaştırıyor.

Tarım ve Orman İl Müdürü Mehmet Aksoy da konuyla ilgili sosyal medya hesabından açıklamada bulundu. Devletin mercimekte hibe tohum desteği sağladığını belirten Aksoy, paylaşımında şu ifadeleri kullandı:

"Devletimizin hibe tohum desteği ile ekilen mercimek tarlalarında yabancı ot temizliği.. Kültürel mücadele… Mercimek Üretiminin%50’si Şanlıurfamızda.. Rekor üretim bekliyoruz.. Allah üreticimizin emeğini korusun.."

Bu yoğun çabalar sonucunda Şanlıurfa'da bu yıl mercimek üretiminde rekor kırılması bekleniyor.



Haber Kaynak : Bizim Haber Ajansı

İLGİNİZİ ÇEKECEBİLİR