Şanlıurfa’da DEM Parti’den tutuklamalara tepki

Şanlıurfa’da DEM Parti’den tutuklamalara tepki

DEM Parti Şanlıurfa İl Başkanlığı, 23 Nisan’da Şanlıurfa, İstanbul ve Ankara’da gözaltına alınan basın mensuplarıyla ilgili basın açıklaması düzenledi.

23 Nisan Salı akşamı Şanlıurfa, İstanbul ve Ankara’da gerçekleştirilen ev baskınlarında 9 basın mensubu gözaltına alınmıştı.

Halkların Eşitlik ve Demokrasi Partisi (DEM Parti) Şanlıurfa İl Başkanlığı, gözaltına alınan basın mensuplarıyla ilgili bugün Şanlıurfa’da ^basın açıklaması düzenledi.

Ahmet Bahçıvan İş Merkezi’nde yapılan basın açıklamasını parti adına, DEM Parti Şanlıurfa İl Eşbaşkanı Sema Aişeoğlu okudu.

Aişeoğlu tarafından okunan basın metninde şu ifadelere yer verildi.

“23 Nisan gece yarısı, Belçika'da bulunan Medya Haber ve Sterk TV stüdyolarına yönelik operasyon ve saldırılar gerçekleşmiştir. Yine eş zamanlı olarak Özgür Basın çalışanlarına dönük İstanbul, Ankara ve Riha'da yapılan ev baskınlarında 9 gazeteci gözaltına alınmıştır. İstanbul'da yapılan ev baskınlarında Mezopotamya Ajansı (MA) muhabiri Esra Solin Dal, Yeni Yaşam Gazetesi çalışanı Enes Sezgin ile Özgür Basın emekçileri Saliha Aras, Yeşim Alıcı, Beste Argat Balcı, Şirin Ermiş ve gazeteci Erdoğan Alayumat gözaltına alındı. Ankara'da yapılan ev baskınında MA muhabiri Mehmet Aslan, Riha'da yapılan ev baskınında ise MA eski muhabiri Doğan Kaynak gözaltına alınmıştır.

Demokrasi, insan hakları ve basın özgürlüğü alanlarında sözüm ona ilerici ve demokratik olarak lanse edilen Belçika ve diğer Avrupa ülkeleri, konu çıkarları olduğunda, bu değerleri, Türkiye ve diğer ülkelerle yapılan pazarlıklar sonucu kolayca yok sayabilmekte, çiğneyebilmektedir. Avrupa'nın göbeğinde, yaklaşık 200 polis ile, teknik ekipmanlara el koyularak, kabloların kesilerek yayının durdurulduğu bu hukuksuz ve yasa dışı operasyonun hedefinin Kürt halkının sesini kısmak olduğu açıktır.

Öte yandan, İstanbul, Ankara ve Riha'da yapılan gözaltı saldırılarının Türkiye'nin Irak ve Erbil ziyaretleri sonrasında yaşanmış olması oldukça manidardır. 22 Nisan Kürt Gazetecilik Günü'nün ertesinde, Özgür Basına ve Kürt halkına yönelik bu saldırı ve operasyonlar, seçimlerden 2. parti olarak çıkan AKP'nin ve saray rejiminin, seçim sonuçlarını hazmedememesi ve intikam alması olarak okunmaktadır.

31 Mart günü, seçim sonuçları doğrultusunda, Türkiye halklarının sandıkta verdiği "demokrasi, çözüm ve barış" mesajlarının doğru okunarak bu haksız ve hukuksuz saldırılara bir son verilmesi gerektiğini söylüyor ve gözaltına alınan 9 Özgür Basın çalışanının bir an önce serbest bırakılmasını talep ediyoruz”.

BİHA



Haber Kaynak : Bizim Haber Ajansı

İLGİNİZİ ÇEKECEBİLİR