TELABYAD’DA GÖLETLER BALIKLANDIRILDI

TELABYAD’DA GÖLETLER BALIKLANDIRILDI

Telabyad’da görev yapan Tarım ve Hayvancılık Koordinatörlüğü, bölge insanının geleceğini düşünerek göletleri balıklandırdı.

Barış Pınarı Harekâtı ile Türkiye’nin kontrolüne geçtikten sonra sosyal ve ekonomik hayatın yeniden inşa edildiği Telabyad’da görev yapan Tarım ve Hayvancılık Koordinatörlüğü, bölge insanının geleceğini düşünerek göletleri balıklandırdı.

Şanlıurfa Valiliği Suriye Destek ve Koordinasyon Merkezi (SUDKOM) koordinesinde Telabyad ve Resulayn’da tarım ve hayvancılığın her alanında bölge çiftçisine ve yerel kuruluşlara danışmanlık hizmeti veren Tarım ve Hayvancılık Koordinatörlüğü, Telabyat’a bağlı Aynel Arus ve Ali Becliye göletlerine 520 bin adet yavru sazan balığı bıraktı.

Bölgede tarım ve hayvancılıkla uğraşan halkın faydalandığı göletlerde yaptıkları incelemelerde, her iki beldedeki göletin de taze su ile beslenmeye devam ettiğini, yazın en sıcak günlerinde bile kurumadıklarını belirleyen Tarım ve Hayvancılık Koordinatörlüğü, Türkiye’den temin ettikleri 520 bin adet sazan cinsi yavru balığı çoğalmaları için göletlere bıraktı.

Aynel Arus göletine 150 bin, Ali Becliye göletine ise 370 bin adet olarak bırakılan yavru sazan balıklarının kısa sürede yeni yaşam alanlarına adapte olacağı ve bölge halkının balıkçılık yaparak da ekonomik olarak kalkınacakları belirtildi.



İLGİNİZİ ÇEKECEBİLİR