ŞANLIURFA OSB’DE TEMMUZ DÖNEMİ ÖN TAHSİS BAŞVURU SÜRECİ BAŞLADI

ŞANLIURFA OSB’DE TEMMUZ DÖNEMİ ÖN TAHSİS BAŞVURU SÜRECİ BAŞLADI

Şanlıurfa Valisi Hasan Şıldak, Organize Sanayi Bölgesinde sanayici ve girişimciler için yeni bir ön tahsis duyurusu süreci başlattıklarını,

 toplam 350 bin metrekare büyüklüğündeki 40 parsel için 27 Temmuz 2025 tarihine kadar sürecek olan başvuru döneminde girişimcilerin ön tahsis talebinde bulunabileceğini açıkladı.

Her geçen gün daha da büyüyen Şanlıurfa Organize Sanayi Bölgesinde yeni yer tahsislerine yönelik sosyal medya hesaplarından bir açıklama yapan Vali Şıldak, ön tahsis için başvuru yapılabilecek parsellere ilişkin bilgilere turkiye.gov.tr adresinden ulaşılabileceğini kaydetti.

Vali Şıldak konuyla ilgili paylaşımında, “Organize Sanayi Bölgemizde bulunan mevcut haliyle yatırıma hazır 2 parsel için tahsis başvurusu için duyuru yapılmıştır. Söz konusu parseller için 7-27 Temmuz 2025 tarihleri arasında https://turkiye.gov.tr/sanayi-meydip-4797 linki üzerinden başvuru yapılabilecektir. Sanayicilerimize daha iyi fırsatlar sunmak amacıyla 1800 TL/m² olarak belirlediğimiz altyapı katılım bedelinin ödeme koşullarını kolaylaştırdık. Sanayicilerimiz, toplam tutarın % 40’ı yerine % 20’sini peşin ödeyerek geri kalan miktarı 3’er aylık periyotlarda 4 yerine 6 taksit halinde ödeyebilmektedir. Yatırımcılara kolaylık sağlamak amacıyla ödeme koşullarında sağladığımız bu önemli avantajların yanı sıra Alan Bazlı Ön Tahsis yerine Parsel Bazlı Ön Tahsis uygulamasına geçmiş bulunuyoruz. Böylece yatırımcılar, tahsis edilecek parseli önceden belirleme imkanına sahip olabiliyor” ifadelerine yer verdi.  

Vali Şıldak ayrıca, yatırım için planlama yapan girişimcileri başvuru süresi içinde fırsatlardan yararlanmaya davet etti.