Gülpınar'dan mevkidaşlarına mektup

Gülpınar

AK Parti Şanlıurfa Milletvekili Mehmet Kasım Gülpınar, Fransa'da yaşanan terör saldırıları, İslam karşıtlığı ve Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron'un açıklamalarına ilişkin Fransız mevkidaşlarına mektup yolladı.

Gülpınar, Fransa Ulusal Meclisi Avrupa İşleri Komisyonu Başkanı Sabine Thillaye, Fransa Ulusal Meclisi Fransa- Türkiye Dostluk Grubu Başkanı Stephane Teste ve Fransa Senatosu Avrupa İşleri Komisyonu Başkanı Jean-François Rapin'e gönderdiği mektuplarda, son günlerde Fransa'da gerçekleşen vahşi terör saldırılarını lanetledi.

Terörle mücadelenin zorlu bir süreç olduğuna, sabır, sağduyu, basiret istediğine dikkati çeken Gülpınar, mektubunda şu ifadeleri kullandı:

"Uzun yıllardır terörle mücadele eden bir ülkenin milletvekili olarak, aynı zamanda TBMM Türkiye-Fransa Dostluk Grubu Başkanı ve Legion d'Honneur sahibi Müslüman bir milletvekili olarak, son zamanlarda Fransa'da gelişen, bizleri çok yakından ilgilendiren ve endişeye sevk edip tasvip etmediğimiz bazı gelişmelere binaen bu mektubu yazma gereği duyuyorum. Aslında her ne kadar siyasetin ve siyasetçinin birincil önceliği olmaması gereken bu alana girme ihtiyacı, laikliği benimsemiş bir cumhuriyetin başındaki yöneticinin yani Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron'un dünya barışına ve özellikle de Türkiye-Fransa dostluğuna zarar verme pahasına son dönemde yaptığı açıklamalar neticesinde hasıl olmuştur.

Öncelikle şunu bir kez daha hatırlatmakta fayda var, İslam bir tanedir. Bu noktada Fransa Başbakanı Jean Castex'in değerlendirmesine büyük oranda katıldığımı da özellikle belirtmek isterim. Castex, bu teröristleri, 'nefretle egemenliğini dayatmak için İslam dininin metinlerini (en önemli metin Kuran'dır), dogmalarını (ki İslamda dogma yoktur. Kuran tamamen akla hitap eder, düşünmemizi ve araştırmamızı emreder) ve emirlerini değiştirerek çirkinleştiren bir siyasi ideolojinin mensupları' olarak nitelendirmektedir. İşte biz de bunu iddia ediyoruz. Kuran'ın bir tek emrini değiştiren, değiştirmeye çalışan İslam dinine mensup olamaz, Müslüman olamaz. Herhangi bir Müslüman böyle bir eylemi ne teşvik eder ne de tasdik eder. Onun için 'İslamcı terörist' kavramı Sayın Castex'in de bu nitelendirmesiyle anlamını kaybetmektedir."-

"Bunlar İslam'ın gerçek düşmanıdırlar"

Gülpınar, bu teröristlerin farklı kültürlerden oluşturulan bir din meydana getirerek taraftar kazanmak için İslam dinini yanlış tanıtmak amacıyla terör eylemlerini gerçekleştirdiğini vurguladı.Bunların, İslam'ın gerçek düşmanı olduğunu belirten Gülpınar, "Öncelikle 'İslamcı terörist' kavramının kullanılmaktan vazgeçilmesi herkesin menfaatinedir. Bu eylemleri gerçekleştiren tek kelimeyle teröristtir. Müslüman, inandığı değerlerin ve hayat tarzının kaynağını Kuran'dan ve Peygamberi Hz. Muhammed'den alır. Onun için Müslüman, başta da belirttiğim gibi bu cinayetlerin hepsini kınar ve tasvip etmez." dedi.

 



İLGİNİZİ ÇEKECEBİLİR