EYYÜBİYE BELEDİYESİNDEN EBA DESTEK MERKEZİ.

EYYÜBİYE BELEDİYESİNDEN EBA DESTEK MERKEZİ.

Eyyübiye Belediye Başkanı Mehmet Kuş,” İnternet erişimini artırmak için çalışmalarımız devam ediyor.” Dedi.

Eyyübiye Belediyesi, evinde bilgisayar ve internet erişimi olmayan öğrenciler için 4 Gençlik Merkezindeki bilgisayar laboratuvarlarını EBA Destek Merkezine çevirdi. Merkezi ziyaret eden Eyyübiye Belediye Başkanı Mehmet Kuş,” İnternet erişimini artırmak için çalışmalarımız devam ediyor.” Dedi.

Eyyübiye Belediyesi, evinde bilgisayar ve internet erişimi olmayan öğrenciler için bir ilki gerçekleştirerek, 4 Gençlik Merkezindeki bilgisayar laboratuvarlarını  EBA Destek Merkezine çevirdi. Eyyübiye Belediye Başkanı Mehmet Kuş, beraberinde Başkan Yardımcısı İlhami Günbeği ile birlikte 4 farklı noktada hizmet vermeye başlayan EBA Destek Merkezlerinden, 15 Temmuz Gençlik Merkezindeki EBA Destek noktasını ziyaret etti. Merkeze giden Başkan Kuş, burada görüntülü olarak derslere giren öğrencilerle bir araya geldi. Evinde bilgisayar ve internet erişimi olmayan öğrencilerin faydalanabileceği destek merkezlerinin sayılarının artırılması hedefleniyor. Koronavirüs salgını sonrası Milli Eğitim Bakanlığı tarafından uygulamaya konulan EBA Destek Merkezi ziyaretinde konuşan Başkan Kuş,” Geleceğimizin teminatı olan öğrenci kardeşlerimizin internet erişimi sorununu bir nebze de olsa çözüme kavuşturuyoruz. EBA Destek Merkezi sayılarını artırıp, evinde bilgisayar ve internet erişimi olamayan kardeşlerimize biz ulaşacağız.” Dedi.

EBA Destek Merkezi sayılarını arttıracaklarını belirten Eyyübiye Belediye Başkanı Mehmet Kuş,”Her platformda çocuklarımızı, evlatlarımızı önemsediğimizi ifade etmiştik ve evlatlarımız için neler yapabilirizin mücadelesini verdik. Başkan Yardımcımız İlhami Günbeği, Birim Müdürümüz Tarkan bey bu konuda hassasiyetlerini gösterdiler ve Milli Eğitim ile görüşmeler neticesinde bütün Gençlik Merkezlerimizi EBA Eğitim Merkezi haline dönüştürdük. Gençlik Merkezlerimizi dolaştığımız zaman  şunu gördük; öğrencilerimizin yoğunluğunu yerinde inceledik bu pandemiden dolayı öğrencilerimiz yeterli eğitimi alamıyorlar. Bu çocuklarımızı eğitim anlamında beslememiz lazım. Bu çocuklarımıza takviyelerde bulunmamız lazım. inşallah bilgisayar sayımızı arttıracağız. inşallah kısa bir süre içerisinde yeni bir Gençlik Merkezimizin temelini de atmış olacağız. Eyyübiye bu konuda dezavantajlı bir bölge bilgisayarı olmayan öğrenci sayımız had safhada, internet kullanımı maddi imkanlardan dolayı çok düşük. Bizler özellik ile bu öğrencilerimize ulaşacağız ve onlara eğitim noktasında çok ciddi destek vereceğiz. EBA Destek noktalarımız öğrencilerimize hayırlı olsun. Tüm öğrencilerimizi destek noktalarına davet ediyoruz. “ dedi.



İLGİNİZİ ÇEKECEBİLİR