VALİ GÜVENÇ, URFA KÜLTÜRÜNE KATKILARINDAN DOLAYI HALİL BİNBAŞIOĞLU?NA PLAKET VERDİ

VALİ GÜVENÇ, URFA KÜLTÜRÜNE KATKILARINDAN DOLAYI HALİL BİNBAŞIOĞLU?NA PLAKET VERDİ

Şanlıurfa Valisi Celalettin Güvenç, 1960lı yıllardan bu yana ses ve görüntü arşivleri düzenleyen Şanlıurfalı emektar, Halil Binbaşıoğlu’nu makamında kabul etti.

Genelini Şanlıurfa Müzik Kültürünün oluşturduğu 190 adet Videokaseti ve 800 adet ses kasetinden oluşan kişisel arşivini karşılıksız olarak İl Kültür ve Turizm Müdürlüğüne hibe eden Halil Binbaşıoğlu’na Şanlıurfa kültürüne verdiği hizmetlerinden dolayı Vali Celalettin Güvenç tarafından teşekkür plaketi verildi.

Vali Celalettin Güvenç, bu arşivin Şanlıurfa kültürüne çok önemli hizmetler sunacağını, Şanlıurfa müziğinin alt yapısında nelerin yer aldığının bir belgesi olacağını kaydetti. Vali Güvenç, Binbaşıoğlu’na emeklerinden dolayı teşekkür ederek plaket verirken, ziyareti sırasında İl Kültür ve Turizm Müdürü Selami Yıldız hazır bulundu.

Şanlıurfa müziğine emek vermiş Seyfettin Sucu, Dede Osman, Abdullah Uyanık, Kazancı Bedih(Yoluk) ve arkadaşları, Şükrü Hafız, Şevki Hafız (Altıngöz), Culha Hafız, Mustafa Şahin, Ahmet Cankat, Karaköprülü İsmail gibi eski sanatçıların ses ve görüntü kayıtlarının yer aldığı arşiv çalışmasını bir gönül işi olarak uzun yıllar sonucunda hazırladığını dile getiren Binbaşıoğlu ise; arşivini yine gönülden hislerle hibe ettiğini belirtti.

Vali Celalettin Güvenç ile makamında bir süre görüşen Halil Binbaşıoğlu, kendisini düşünülüp davet edilmesinden dolayı teşekkür etti.