BAŞKAN YALÇINKAYA, YENİ ARAÇLARI FİLOYA KAZANDIRIYOR

BAŞKAN YALÇINKAYA, YENİ ARAÇLARI FİLOYA KAZANDIRIYOR

Başkan Yalçınkaya, "Çevresi, caddesi, sokağı temiz, çöp kutusu temiz bir Akçakale oluşturmak istiyoruz"

Akçakale Belediye Başkanı Mehmet Yalçınkaya, Kovid-19 ile mücadele çalışmaları kapsamında çöp konteynerlerinin dezenfekte ve hijyenin sağlanması amacıyla belediye araç filosuna konteyner yıkama aracı kazandırdı. Başkan Yalçınkaya, "Çevresi, caddesi, sokağı temiz, çöp kutusu temiz bir Akçakale oluşturmak istiyoruz" dedi. 

Temel ve sosyal belediyecilik çalışmaları ve hayata geçirdiği hibe programları ile Akçakale’nin çehresini baştan aşağı yenilemeyi hedefleyen Başkan Mehmet Yalçınkaya, yürüttüğü çalışmaların yanı sıra, belediye araç filosunu da gün geçtikçe arttırmayı sürdürüyor. Kovid-19 ile mücadele çalışmalarını göz önünde bulunduran Başkan Yalçınkaya, bu doğrultuda araç filosuna çöp konteynerlerinin yıkama, hijyen ve dezenfekte edilmesi için konteyner yıkama aracı kazandırdı. 

 Konteyner yıkama aracının teslim törenine beraberinde Belediye Meclis üyeleri Abdürrezak Büyükaslan ve Hasan Takkuş ile birlikte katılan Başkan Mehmet Yalçınkaya, aracın Akçakale halkına hayırlı olması temennisinde bulundu. 

 "HEP BİRLİKTE MODERN AKÇAKALE YARATACAĞIZ" 

 Tertemiz bir Akçakale için aracın önemli bir hizmet yürüteceğinin altını çizen Başkan Yalçınkaya, vatandaşlardan da temizlik noktasında destek isteyerek, yaptığı açıklamada şunları kaydetti: 

 "Modern Akçakale yaratma yolunda adım adım ilerliyoruz. Bu aracımızın çok farklı bir özelliği var. Burası 8 ay sıcak bir bölgenin ilçesi ve ilçede bu sıcaktan dolayı maalesef üzülerek söylüyorum çöpler çok kötü kokuyor. Bu kokuları ortadan kaldırmak ve modern ilçeye yakışacak şekilde bu araç vasıtasıyla bütün çöp kutuları yeniden yıkanacak ve yeniden Akçakale’nin hizmetine verilecek. Teknik bir araç. Bu aracın bu noktada çok büyük bir hizmeti olacak. Çevresi, caddesi, sokağı temiz, çöp kutusu temiz bir Akçakale yaratmak istiyoruz. Yalnız Akçakale halkı ve insanından bu konuda bize gerekli desteği vermeyi istiyoruz. Sadece belediyeden beklemesinler. Belediye çok fazlasını yapıyor. Halkımız da özellikle hanım kardeşlerimiz sokaklarına, çöpüne, sokağına sahip çıksınlar. Hep birlikte gayret edersek modern bir Akçakale yaratırız. Bu aracın da ilçemize, halkımıza, insanımıza hayırlı olmasını Cenab-ı Hakk’tan temenni ediyorum." 

  Akçakale Belediyesi tarafından hizmetine sunulan araç; yerinde ve hızlı bir şekilde çöp konteynerini içine alarak yıkama ile dezenfekte işlemini gerçekleştirecek. Böylece çevreye kötü kokuların yayılması önlenerek; konteynerlerin içinde sinek ve larva oluşumu da engellenecek.



İLGİNİZİ ÇEKECEBİLİR