BAŞKAN GÜLPINAR SAHTE HESAPLARA SERT ÇIKTI

BAŞKAN GÜLPINAR SAHTE HESAPLARA SERT ÇIKTI

Şanlıurfa Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Kasım Gülpınar, Şanlıurfa Bilim Merkezi’nde gençlerle buluştu.

“BU İŞLER RUHSAL AÇIDAN SORUNLU İNSANLARIN İŞİDİR”

Gençlerin sorularını yanıtlayan Gülpınar, özellikle sosyal medyadaki sahte hesaplara ilişkin net ve tavizsiz bir duruş sergiledi. Bu tür hesapların sağlıklı bir ruh halinin ürünü olmadığını vurgulayan Gülpınar, “Bu işler ruhsal açıdan sorunlu insanların işidir” dedi.  Sosyal medya üzerinden yapılan iftira ve karalama kampanyalarının toplumsal felaketlere yol açabileceğine dikkat çeken Başkan Gülpınar, gençleri bu tür alışkanlıklardan uzak durmaya çağırdı.

Şanlıurfa Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Kasım Gülpınar, Şanlıurfa Bilim Merkezi’nde gençlerle bir araya gelerek, sorularını yanıtladı. Samimi ve içten bir atmosferde gerçekleşen buluşmada gündeme gelen konulardan biri de sosyal medyada sahte hesaplar oldu.

Gençlerden birinin sahte sosyal medya hesapları hakkındaki görüşünü sorması üzerine Başkan Gülpınar, bu konuda oldukça net ve çarpıcı açıklamalarda bulundu. Sosyal medyada sahte kimliklerle var olmayı "ruhsal bir çöküntünün dışa vurumu" olarak nitelendiren Gülpınar, bu davranışların sağlıklı bir ruh halinin ürünü olmadığını vurguladı.

BAŞKAN GÜLPINAR: “RUHSAL OLARAK SAĞLIKLI İNSANLAR BÖYLE ŞEYLER YAPMAZ”

Başkan Gülpınar açıklamasında, sahte hesap kullanan ya da bunları kullanan kişilerin psikolojik anlamda sorunlu bireyler olduğunu belirtti. Bu kişilerin sadece bireysel değil, arkasında onları yönlendiren başka bir kesimin de bulunduğunu söyleyen Gülpınar, bu durumun organize bir yapıya işaret ettiğini ima ederek, “Bu konuda kötü düşünüyorum, iyi bir şeyler düşünmüyorum. Bana göre, normal sağlıklı ruh haline sahip bir insanın yapacağı işler değil bunlar. Gerek bunlar, gerek bunları kullananlar... Bir de bunları kullanan bir kesim var. Kendileri ne kadar ruhsal yönden sorunluysa, onların arkasında onları kullananlar da ruhsal olarak sorunlu insanlar” dedi. 

“SAHTE HESAPLAR TOPLUMUN ÖNÜNDEKİ BÜYÜK BİR FELAKET”

Sahte hesapların özellikle gençler arasında yaygınlaşmasının tehlikelerine dikkat çeken Başkan Gülpınar, bu durumun bireysel psikolojiye olduğu kadar toplumsal barışa da zarar verdiğini söyledi. Sahte kimlikler arkasına saklanarak yapılan dedikodu, iftira ve itibarsızlaştırma çabalarının toplumda kin ve düşmanlık yaratabileceğini ifade ederek, “Bu, aslında içteki ruhsal çöküntünün dışa vurmasıdır. Çünkü bir özgüven geliyor, cesaret geliyor. ‘Nasıl olsa kimse beni görmüyor, kimse beni bilmiyor’ mantığıyla, içindeki bastırılmış duyguları dışa vurma ihtiyacı duyuyor. Ama dediğim gibi; bunlar toplumun önündeki çok büyük felaketler. Bunlardan düşmanlıklar doğar, husumetler doğar” diye kaydetti. 

Gülpınar konuşmasında, sahte hesaplar üzerinden organize şekilde yapılan karalama ve iftira kampanyalarına da sert tepki gösterdi. Bu işi maddi karşılıkla yapan kişilerin kendi kişiliklerini satılığa çıkardığını ifade eden Başkan Gülpınar, bu tür davranışların hiçbir zaman kazandırmayacağını vurgulayarak, şu ifadelere yer verdi: 

“Bunlar ruhsal açıdan sorunlu insanlar. Çünkü dedikodu üreten, fitne yapan, yalan söyleyen, iftira atan, insanların itibarıyla oynamaya çalışan insanların zaten ruh sağlığı yerinde değil. Bunu para karşılığı yapıyor. O zaman kendini parayla satıyor. Kendini parayla satan adamdan da bir şey olmaz.”

“GENÇLERE TAVSİYEM: BU İŞLERE HİÇ GİRMEYİN”

Başkan Gülpınar, gençlere bu tür yöntemlerle hiçbir kazanım elde edemeyeceklerini, aksine zarar göreceklerini belirtti. Sosyal medya üzerinden yapılan bu tür karalama kampanyalarının artık etkisini yitirdiğini, "o devirlerin bittiğini" ifade eden Gülpınar, 

“Bir şekilde birileri buna alıştırılmış; Yazarım ya paramı alırım ya karşılığında kadro alırım ya bir menfaat sağlarım. Ben de ısrarla diyorum; Bu işlerle uğraşmayı, bu şekilde hiçbir şey elde edemezsiniz, o devirler bitti” şeklinde konuştu. 

Sosyal medyayı kullanmamaya özen gösterdiğini de belirten Başkan Gülpınar, konuşmasını, gençlere sağlıklı iletişim yollarını tercih etmeleri yönündeki tavsiyesiyle tamamladı.