Ağaslan: “460 bin Euro değil haber yalan”

Ağaslan: “460 bin Euro değil haber yalan”

Anadolu Spor Yazarları Derneği Başkanı Mehmet Ağaslan, bir haber sitesinde yapılan “ASKF’nin 460 bin Euro’luk hibesi ayyuka çıktı” başlıklı haber ile ilgili açıklamalarda bulundu.

Anadolu Spor Yazarları Derneği Başkanı Mehmet Ağaslan yapılması planlanan ancak Korona Virüs salgını tedbirleri kapsamında ileri bir tarihe ertelenen seçim için, yapılan çalışmalar ve seçimde aday olan Şanlıurfa Amatör Spor Kulüpleri Federasyonu Başkanı Mehmet Aktaşoğlu’nu yıpratmak amacıyla yapılan yalan ve yanlı haberler ile ilgili yazılı açıklamada bulundu.

Ağaslan yaptığı yazılı açıklamada şu ifadelere yer verdi:

“Yapılması planlanan ve Korona Virüs tedbirleri kapsamında ileri bir tarihe ertelenen Amatör Spor Kulüpleri Federasyonu Başkanlığı seçimi için yapılan çalışmaları hayretler içinde izliyorum. Yalan, yanlış, iftira ve algılarla yapılan seçim çalışmalarının Şanlıurfa sporuna fayda değil zarar getireceği kanaatindeyim. Amatör spor kulüplerine ve sporcularına nasıl faydalı oluruz zihniyeti yerine maalesef biz nasıl o koltuğa oturabiliriz zihniyeti oluşmuştur. O koltuk sevdası ne yazık ki insanları yalana ve yanlış yapmaya sevk etmiştir.”

 “Bir haber sitesinde yayınlanan “ASKF’nin 460 bin Euro’luk hibesi ayyuka çıktı” başlıklı haberde, “Alınan bilgilere göre ne böyle bir hibenin olduğu ne de böyle bir projenin olduğu öğrenildi.” İfadeleri de haberin tamamen araştırılmadan masa başında oturarak yapıldığının göstergesi olmuştur. Öncelikle şunu belirtmek isterim Şanlıurfa Amatör Spor Kulüpleri Federasyonu dernekler kanunu ile yönetilmektedir. Bağlı bulunduğu bir kurum var fakat Şanlıurfa ASKF hiçbir kurumun yâda STK’nın şubesi değildir.  Buda haberi yapan arkadaşların olaydan ne kadar bihaber olduklarının diğer bir göstergesidir. “Çamur at izi kalsın” mantığı ile haber yapmak, seçim öncesi belge olmadan Şanlıurfa Amatör Spor Kulüpleri Federasyonu Başkanı ve adayı Mehmet Aktaşoğlu’nu yıpratmak, kamuoyunda yalancı göstermek, amacıyla yapılan her haber mahkeme konusudur.

460 bin Euro’nun belgesi var!

Amatör Spor Kulüpleri Başkanı Mehmet Aktaşoğlu’nun Güneydoğu TV’de katıldığı “Amatörün Sesi” programında Maşuk bölgesinde yapılacak olan sahanın bakanlık tarafından yapılacak olan tesisler kapsamına alındığını ve ihaleye çıkarılacağını ayrıca 460 bin euro bütçe ayrıldığını ifade etmişti. Gençlik ve Spor Bakanlığı tarafından 01.06.2020 tarihli 73133786-756.01[020]-E.560796 sayılı FRITT-II Projesi konulu yazıyı Adana, Adıyaman, Batman, Gaziantep, Hatay, Kahramanmaraş, Kilis, Malatya Mardin, Osmaniye, Diyarbakır ve Şanlıurfa Gençlik ve Spor İl Müdürlüklerine göndermiştir. Söz konusu yazıda bu illerde yapılacak olan tesislerin yatırım ve tefrişat giderleri için 21.920.000 Euro, ayrıca sadece Şanlıurfa için Eyyübiye’de yapılacak Gençlik Merkezi için 1.300.000 Euro, Halfeti’de yapılacak olan spor salonu için 665.000 Euro, Bozova’da yapılacak olan Gençlik Kampı ve Spor Salonu Kompleksi için 3.015.000 Euro ve Karaköprü’de yapılacak olan futbol sahası içinde 460.000 euro yatırım ve tefrişat giderleri gösterilmiştir. Söz konusu projede Şanlıurfa’ya ayrılan bütçe 5.440.000 Euro’dur.



İLGİNİZİ ÇEKECEBİLİR