Vali Erin Telabyad ve Resulayn İçin Tomografi Cihazı İstedi

Vali Erin Telabyad ve Resulayn İçin Tomografi Cihazı İstedi

Barış Pınarı Harekatı ile Türkiye’nin kontrolüne geçen Telabyad ve Resulayn’da kamu hizmetlerinin verilmesi için Şanlıurfa Valiliği Suriye Destek ve Koordinasyon Merkezi (SUDKOM) koordinesinde çalışmalar devam ederken, her iki ilçenin hastanelerinin eksikleri de gideriliyor. Telabyad Hastanesi’nin ameliyathanesi yapılan iyileştirmelerin ardından hizmet vermeye başlarken, Şanlıurfa Valisi Abdullah Erin, her iki ilçe hastanesine tomografi cihazı temin edilmesi için girişimlerde bulundu.

Türk Kızılay’ı İstanbul Şubesi tarafından temin edilen insani yardım malzemeleri, Şanlıurfa Valisi Abdullah Erin ve Kızılay İstanbul Şube Başkanı İlhami Yıldırım’ın katılımıyla Telabyad’daki ihtiyaç sahiplerine dağıtıldı. AFAD’ın organize ettiği yardım faaliyetlerinin ardından Telabyad Hastanesi’ne geçen Vali Erin, burada tedavi gören hastalara ve yakınlarına geçmiş olsun dileklerini iletti.

Hasta ve hasta yakınlarıyla tercümansız konuşarak sorun ve taleplerini dinleyen Vali Erin, Şanlıurfa İl Sağlık Müdürlüğü’nce Telabyad Hastanesi’ne görevlendirilen personelden de hastane hakkında bilgiler aldı.

Önceki gün de Resulayn Hastanesi’nde incelemelerde bulunan Vali Erin, her iki ilçedeki hastanenin de burada yaşayanlara eksiksiz hizmet verebilmesi için gerekli çalışmaları tamamladıklarını, hastanelerde Suriyeli doktor ve sağlık personellerinin görevlendirildiğini belirterek, onarım ve tıbbi teçhizat eksikleri giderilen Telabyad Hastanesi’nin ameliyathanesinin hizmet vermeye başladığını söyledi.

Her iki hastanenin tomografi cihazı ihtiyacı bulunduğunu, kaydeden Vali Erin, Türkiye’nin kontrolündeki diğer bölgelerde tomografi cihazlarının sivil toplum kuruluşları tarafından temin edildiğini söyledi. Telabyad ve Resulayn’daki hastanelerin tomografi cihazlarını da sivil toplum kuruluşlarınca temin edilmesi için girişimlerde bulunduklarını belirten Vali Erin, “Türkiye’nin, Türk insanının ve Mehmetçiğin olduğu yerde huzurun ve güvenin olduğunu Telabyad ve Resulayn’da yaşayanlar yakından görüyor. Yakında bu bölge, tüm Suriyelilerin yaşamak isteyeceği bir yer haline gelecek” diye konuştu.



İLGİNİZİ ÇEKECEBİLİR