OYUNCAK VE TEKSTİL SEKTÖRÜ MAĞDUR

OYUNCAK VE TEKSTİL SEKTÖRÜ MAĞDUR

Şanlıurfa’da oyuncak ve tekstil ihtisas gümrüğünün bulunmayışı, üretici ve esnafı mağdur ediyor.

Şanlıurfa’daki tekstil üreticileri ve oyuncak sektörü temsilcileri büyük sorunlar yaşıyor. Şanlıurfa Gümrüğünde Tekstil ve Oyuncak İhtisas gümrüklerinin olmaması, sektörde büyük mağduriyetlere neden oluyor. Tekstil ve oyuncak sektöründe faaliyet gösteren işletmeler, yurtdışından aldıkları ürünleri teslim alabilmek için çevre illere gitmek zorunda kalıyor. Bu durum hem zaman kaybı hem de daha fazla masrafa neden oluyor. Buna bağlı olarak da Şanlıurfa’da yatırım yapmak isteyen yatırımcılarda çekinmelere neden oluyor.

Her iki sektörle ilgili olarak Şanlıurfa’da ihtisas gümrük müdürlüklerinin olmadığını belirten sektör temsilcileri, bunun üreticileri ve esnafı zor durumda bıraktığını kaydetti. Sektör temsilcileri;  “Şanlıurfa’da bazı esnaflar oyuncak işiyle uğraşıyor ve yurtdışından oyuncak ithalatı yapıyor.  Ancak Şanlıurfa gümrüğünde oyuncak ihtisas gümrüğü olmadığı için Gaziantep ve Mersin’de bulunan ihtisas gümrüklerine gitmek zorunda kalıyor.  Yine Şanlıurfa Organize Sanayi Bölgesinde onlarca tekstil fabrikası var. Bu tekstil fabrikası sahipleri, Şanlıurfa’da tekstil ihtisas gümrüğü olmadığı için mecburen civar illerdeki oyuncak ve tekstil ihtisas gümrüklerine gitmek zorunda kalıyor.  Bu hem masraf ve hem de iş kaybına neden oluyor” dediler.

Oyuncak ve Tekstil Sektörü Temsilcileri, Ticaret Bakanı Ruhsar Pekcan’ın Şanlıurfa ziyaretinde Vali Abdullah Erin’e söz verdiğini belirterek özellikle AK Parti Şanlıurfa İl Başkanı Abdurrahman Kırıkçı ve milletvekillerinin konunun takipçisi olmasını isteyerek bu mağduriyetin bir an önce giderilmesini istedi.



İLGİNİZİ ÇEKECEBİLİR