Milletvekili Açanal’dan Anneler Günü Mesajı

Milletvekili Açanal’dan Anneler Günü Mesajı

AK Parti Şanlıurfa Milletvekili Zemzem Gülender Açanal, Anneler Günü dolayısıyla bir mesaj yayımladı. Açanal, mesajında şu ifadelere yer verdi:

“Anneler gününü kutluyoruz.

Bugün müdür sadece onların kutlu günü? Anne için seçili gün var mıdır yoksa daime kalben ruhen ve bedenen o tüm günlerde anne midir?

Kadın; eczacı, doktor, mühendis, polis, yönetici veya siyasetçi…  Her başarılı erkeğin arkasında, yanında, omuz omuza, el ele. Başına ne koyarsanız koyun kadın, çocuğu olsa da olmasa da önce ya fiilen ya da ruhen hep annedir. Önceliği hep bu duygudur. İnsanın doğmasına, büyümesine, yetişmesine vesile olan toplumları şekillendiren, kahramanlıklara, destanlara konu olan öznelerin arkasında dimdik duran hep annedir.

Anne kızarken bile, sitem ederken dahi dua edendir. “Evladın olsun anlarsın” , “Anne ol anlarsın”. Nasıl bir sözdür? Anne ol, baba ol ister sana kızarken bile dua eder ağzıyla kalbi buruk bile olsa sana.

Anne bir çok şeydir aslında; En iyi terlik teki fırlatıcı, muhteşem aşçı, diva bir terzi, tüm derslerden özel ders veren, her branş sağlıkçı, lokman hekimlik desen dolapları bitkilerle dolu, psikolojik danışman, ya sırdaşlığı? Kokusu yok mu kokusu insanın uzakta burnunun direği sızlar. İnanışımızda cennet ayakları altında diyorsa anaların ayağının altını öpmeli, duasına nail olmalı, gözüne yaş değil kalbine evladı sayesinde huzur ve gurur koymalı. Onu sadece bir gün değil her gün sevmeli, saymalı ve hiç üzmeden ona layık olmaya çalışmalı.

Anadolu’nun eşsiz kadınları bu ülkeye kahraman ve yiğit kızları, erkekleri doğuracak. İtinayla ülkesine vatanına milletine her daim sadık milli duygularla hizmet eden insanlar olması için onları sevgiyle, şefkatle ve umutla büyütecek. Onlarda analarından aldıklarını nesillere iletecekler. Biz bu ülkenin analarından çok şey öğrendik. Üstüne koyarak hep daha güzelini yaparak devam etmek bizler vasiyettir.

Kadın Siyasetçi olan ama en başında bir anne olarak tüm kadınlarımızın anneler gününü kutluyor, başta annem olmak üzere rahmete kavuşan tüm annelerimize Allah tan rahmet diliyorum.”



İLGİNİZİ ÇEKECEBİLİR