Milletvekili Açanal Mecliste Konuştu

Milletvekili Açanal Mecliste Konuştu

AK Parti Şanlıurfa Milletvekili Zemzem Gülender Açanal, 15 Ekim Dünya Kadın Çiftçiler Günü dolayısıyla Türkiye Büyük Millet Meclisi’nde söz alarak açıklamalarda bulundu.

AK Parti Şanlıurfa Milletvekili Zemzem Gülender Açanal, Türkiye Büyük Millet Meclisi’nde yaptığı konuşmada;  “Gelişmekte olan ülkelerde tarımsal işgücünün önemli bir kısmını kadınlar oluşturmaktadır. Türkiye’de evde çocuğunu, tarlada serada ürününü büyüten, evine ve ülkesine destek olan, eli nasırlı, avuç içi toprak kokan, cefakar ve vefakar kadınlarımızın bir kadın çiftçi olarak Dünya Kadın Çiftçiler gününü kutluyorum” dedi.

Açanal konuşmasında, “Sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan ve AK Parti iktidarı her alanda kadınlarımızı desteklemiş ve desteklemeğe devam edecektir.” Dedi.

Meclis çalışmalarına Tarım, Orman ve Köyişleri Komisyonu üyesi olarak devam eden Açanal, geçtiğimiz gün sosyal medya hesabından Mecliste kabul edilen kanun teklifi ile tarımsal desteklemede çiftçilerden artık stopaj kesilmeyeceğini ve 5 yıllık geriye dönük yapılmış kesintilerin çiftçiye iade edileceğini paylaşmıştı.

Dünya Kadın Çiftçiler günü nedeniyle Mecliste basın toplantısı yapan, AK Parti Erzurum Milletvekili İbrahim Aydemir de Milletvekili Açanal’dan övgüyle bahsetti. AK Parti’nin kadınlara verdiği önemi anlatan Milletvekili Aydemir, yaptığı açıklamayı; “Şanlıurfa Milletvekilimiz @gulenderacanal hanımefendi şahsında dünya kadın çiftçiler gününü kutladık” notuyla sosyal medya hesabından paylaştı.



İLGİNİZİ ÇEKECEBİLİR