Milletvekili Açanal Göbeklitepe tanıtım etkinliklerine katıldı.

Milletvekili Açanal Göbeklitepe tanıtım etkinliklerine katıldı.

Şanlıurfa AK Parti Milletvekili Ecz. Zemzem Gülender Açanal, Ankara da Şanlıurfa Platformu ve Şanlıurfa Gönüllüleri Derneği nin düzenlediği" Göbeklitepe Tanıtım Etkinlikleri" programına katıldı.

Programda önce resim sanatçılarının Şanlıurfa Göbeklitepe ziyareti sonrası orda yaptıkları eskizlerin resme dönüştürdükleri eserlerinin sergilendiği sergiyi gezdi ve sanatçılarla sohbet etti. Farklı açılardan resmedilmiş Göbeklitepe hakkında konuklarla sohbet etti. Katılımcılar arasında Harran Üniversitesi Rektörü Sabri Çelik in ağabeyi 21. Dönem Van Milletvekili Zeki Çelik, Mali Müşavir Abuzer Akbıyık, stk başkanları bulundu.

Salona geçildiğinde Platform başkanı Habib Çadırcı selamlama konuşmasını yaptı. Ardından kürsüye gelen Açanal Selamlama konuşmasında" Şanlıurfa kadim bir şehir, Unesco Dünya Kültür Mirasına alınan Göbeklitepe şehrimiz, ülkemiz ve uygarlık tarihi için çok önemlidir. Ben bu şehre hizmet etmek için elimden ne gelirse yapmaya çalışıyorum. Cumhurbaşkanımız 2019 yılını Göbeklitepe yılı ilan etti. Bununla birlikte tanıtım faaliyetleri hızlanan Göbeklitepe tarihin sıfır noktası. Tabi Şanlıurfa sadece Göbeklitepe den ibaret değil. Halil-ür Rahmanıyla, Hz. İbrahim makamıyla, Hz. Eyyüp sabrıyla, Soğmatar, Şuayb şehriyle, Halfeti saklı cennetiyle, Harran Kubbe evleriyle, Karaali kaplıcaları, Karacadağ kayak merkeziyle anlatmakla bitmeyecek, tarihi, turizmi, folklorü, acısı ve tatlısıyla gezilip görülmesi yaşanması gereken bir şehir. Sizler Şanlıurfa yı görmeye yaşamaya davet ediyorum. Bu etkinliğin düzenlenmesinde emeği geçenlere ve özellikle platform ve dernek başkanı Tatım Bakanlığı Müşaviri Sayın Habib Çadırcıya teşekkür ediyor hepinize saygılarımı sunuyorum." Diyerek konuşmasını bitiren Açanal dan sonra TBMM AB Uyum Komisyonu Başkanı Şanlıurfa Ak Parti Milletvekili Kasım Gülpınar da konuşma yaptı.

Konuşmalardan sonra Kültür ve Turizm Bakanlığı Ankara Devlet Türk Halk Müziği Korosu Saz sanatçıları tarafından "Göbeklitepe Semaisi 2019" isimli parça icra edildi. Eserin bestecisi Kültür ve Turizm Bakanlığı Ankara Devlet Türk Halk Müziği Korosu şefi Necmi Kıran icra sonrası söz alıp" Bir Urfa sevdalısı olduğunu, ilkokulu Urfa da okuyup 16-17 yıl Şanlıurfa da Türk Halk Müziği Korosu şefliği yaptığını anlattı.Bu eserin ortaya çıkmasında da Abuzer Akbıyık ın teşviki olduğunu ekledi.

Etkinlik Bilkent Üniversitesi Akademisyenlerinden oluşan panelle Bilkent Üniversitesi Arkeoloji Bölümünden Doç. Dr. Thomas Zimmerman moderatörlüğünde devam etti.



İLGİNİZİ ÇEKECEBİLİR