Mezarlıklarda ağaçlandırma seferberliği

Mezarlıklarda ağaçlandırma seferberliği

Siverek Belediyesi bahar mevsiminin gelmesiyle beraber mezarlıklarda başlattığı ağaçlandırma çalışması devam ediyor.

Çevre Koruma ve Kontrol Müdürlüğü ekiplerince mezarlıkların daha güzel bir görünüme kavuşması amacıyla ilçedeki mezarlıklarda başlatılan ağaçlandırma çalışmaları yoğun bir şekilde devam ediyor.

Çalışmalar kapsamında Çermik – Siverek karayolu 5’inci kilometresinde bulunan ‘Tokdemir’ mezarlığında çalışan ekipler, 300 fidanı toprakla buluşturdu.

Dikilen fidanların ve mevcut ağaçların bakımı için çalışan ekipler, yeşillendirme çalışmalarına büyük özen gösterirken dikilen fidanlara can suyunu vermeyi ihmal etmiyor.

Konuyla ilgili Basın Yayın ve Halkla İlişkiler Müdürlüğünden yapılan açıklamada şu bilgilere yer verildi: “Bahar mevsiminin gelmesi ve hava şartlarının elverişli olmasıyla mezarlıklarda başlatılan çalışmalar, fidan dikimleriyle devam etmektedir. Ekiplerimizce Tokdemir mezarlığında 300 fidan dikimini tamamlamıştır.”

Mezarlık ziyaretine gelen Cevher Akbulut isimli vatandaş Belediye ekiplerine teşekkür ederek şunları kaydetti.’’Belediyemiz tarafından ağaçlandırma yapılıyor çok güzel olmuş belediyemize teşekkür ederim böyle çalışmaların devamını istiyoruz, bende mezarlık ziyaretine geldik arkadaşlar çalışıyor bizimde hayrımız olsun diye onlara yardım ediyorum’’dedi.



İLGİNİZİ ÇEKECEBİLİR