Bakan Çelik, Urfa Sürpriz Oldu.

Bakan Çelik, Urfa Sürpriz Oldu.

12 Haziran 2011  Genel seçimleri öncesi, listelerin YSK`ya verilmesinden hemen sonra Ak Parti cephesinde en çok konuşulan konu Bakanların  kendi seçim bölgelerinden farklı İllerden aday gösterilmesi oldu.

Günlerdir, Başbakan  Recep Tayyip Erdoğan`ın  kabine üyelerinden bir ismi Şanlıurfa`dan  aday göstereceği konuşuluyordu. Başbakan yardımcısı  Bülent Arınç, ve GAP`tan sorumlu Devlet Bakanı Cevdet Yılmaz`ın  Şanlıurfa`dan adaylığına  kesin gözle bakılırken, Bursa Milletvekili Devlet Bakanı Faruk Çelik, dün Şanlıurfa`dan  aday gösterilmesi sürpriz olarak değerlendiriliyor.

Ankara Dikmen vadisinde ki evinde  Gazeteci Reşat Uzun`u kabul eden  Devlet Bakanı Faruk Çelik, yaşanan adaylık sürecini değerlendirdi.   Başbakan Recep Tayyip Erdoğan`ın son yapılan Bakanlar kurulu toplantısında bazı Bakanların, seçim bölgesinin değiştirileceğini ve buna hazırlıklı  olmaları konusunda uyarıldıklarını belirten  Çelik`  doğrusunu söylemek gerekirse bana sürpriz oldu.Ben adaylığımı  sabah öğrendim, İfade edildiği gibi sayın Başbakanımızın Takdiri, Ben Ak Partinin kurucusuyum, önemli Bakanlıklar ve parti içinde görevler aldım,  Hazırlanan listeyi bilmiyorum, üst kurul tarafından hazırlanan listede  bilgime danışılmadı, ancak biz hedeflediğimiz  en yüksek oranda Milletvekilini Şanlıurfa`dan çıkartacağız bu hedefe yönelik çalışma çıkartacağız, `dedi.

Bakan Çelik`in  Şanlıurfa`dan  aday gösterilmesi Bursa için  bir kayıp olarak değerlendirilirken, Şanlıurfa`dan aday gösterilmesi memnuniyetle karşılandı. Başta Vali Nuri Okutan, Emniyet Müdürü  Sabri Durmuşlar, İl Genel Meclis Başkanı Mustafa Yavuz, Ak Parti İl Başkanı Av. Yusuf Eğilmez, Karaköprü  Belediye Başkanı Nihat Çiftçi, ve çok sayıda  Şanlıurfa`lı  Devlet Bakanı Çelik`i  telefonla arıyarak  tebrik ettiler.



İLGİNİZİ ÇEKECEBİLİR