Dernek üyeleri ilçede devam eden ağaçlandırma çalışmalarına katkı sunmak amacıyla yaptıkları çalışmalar sonucu, ilçeye dikilmek üzere 7 bin 500 adet değişik türlerden ağaç gönderdi. Ankara Siverek Kültür Dernek Başkanı Remzi Karataş yaptığı açıklamada, "Siverek Belediyesi tarafından oluşturulan mesire alanları ve yeni mezarlıkta ihtiyaç duyulan fidanlar, Derneğimizin özverili çalışmaları ile olumlu sonuçlanmış, Çevre ve Orman Bakanlığından temin edilen 7 bin 500 adet çam ve akasya, Belediyemize
yollanmıştır. Söz konusu fidanlar belediyemiz tarafından dikimine başlanmıştır. Derneğimiz bu yönlü çalışmaları memleketimiz ve halkımız için aralıksız devam edecektir" dedi.
Siverek Belediye Park ve Bahçeler Müdürlüğü tarafından ağaçların ekimine başlandığını belirten Belediye Başkanı Ali Murat Bucak ise "Ankara`da bulunan Siverekliler Kültür Derneğimiz bu anlamlı ve duyarlı davranışı bizi mutlu etmiştir. Başta dernek başkanımız Remzi Karataş`a ve dernek yönetim kuruluna teşekkür ederim" diye konuştu.