"Virüslü bilgisayara internet yasaklansın"

"Virüslü bilgisayara internet yasaklansın"

 

Üst düzey yazılım araştırmacısı Scott Charney, bu önerinin özellikle bilgisayar korsanlarının kullandığı, botnet adı verilen virüslü bilgisayar ağlarıyla başa çıkmak için gündeme getirildiğini söyledi.

 

Charney virüslü bilgisayarları geçici olarak karantina altına almanın, virüslerin yayılmasını durduracağını vurguladı.

 

Scott Charney, bir virüs yayılması durumunda insanların karantina altına alındığını ve aynı şeyin bilgisayarlar için de yapılması gerektiğini belirtti.

 

Berlin`deki Uluslararası Güvenlik Çözümleri Konferansı`nda konuşan Scott Charney, her bilgisayarın internete bağlanmadan önce bir `sağlık sertifikasına` sahip olması gerektiğini söyledi.

 

Carney, bu sağlık sertifikasında bir sorun olduğu takdirde bilgisayarın otomatikman virüs koruma yazılımını güncellemeye yönlendirilebileceğini kaydetti.

 

Botnet sorunu

 

Bilgisayar korsanlarının favori yöntemlerinden biri olan botnetler internet dünyasında büyük bir soruna dönüştü.

 

Botnetlerde bilgisayarlar virüs kaptığında bir ağın parçasına dönüşüyor. Bu tür virüsler, elektronik posta eklerinde ve normal program gibi görünen virüslü programların indirilmesiyle bulaşıyor.

 

Bu tür ağlar genelde Windows işletim sistemi kullanan bir kaç yüz ila bir kaç bin bilgisayar bulunuyor. Ama bu sayı milyonlarca bilgisayara dek çıkabiliyor.

 

Bilgisayar korsanları daha sonra bu ağları, isteyenlere kiralıyor.

bbc



İLGİNİZİ ÇEKECEBİLİR