Ceylanpınar Sınırında Patlama Meydana Geldi!

Ceylanpınar Sınırında Patlama Meydana Geldi!

 ŞANLIURFA`nın Ceylanpınar ilçesinin karşısında bulunan PKK`nın uzantısı PYD kontrolündeki Suriye`nin Haseki kentine bağlı Rasulayn ilçesinde öğle saatlerinde 2 patlama meydana geldi.

Daha önce sınırı aşan mermiler ile 5 kişinin öldüğü çok sayıda kişinin yaralandığı Ceylanpınar`ın karşısında bulunan ve uzun süredir sessizliğin hakim olduğu PYD kontrolündeki Rasulayn`da öğle saatlerinde peş peşe 2 patlama meydana geldi. Ceylanpınar`da tedirginlik ve korkuya yol açan patlamada ilçedeki bazı ev ve işyerlerinin camları kırılırken, Rasulayn`dan yükselen dumanlar Türkiye tarafından da görüldü.

SALDIRIYI IŞİD DÜZENLEDİ İDDİASI

Patlamanın bomba yüklü 2 aracın infilak ettirildiği ve saldırıyı El Kaide bağlantılı Irak Şam İslam Devleti`nin (IŞİD) gerçekleştirdiği ileri sürüldü. Ölenlerin olduğu ileri sürülen bomba yüklü araçların patlatılmasının ardından yaralanan 2`si kadın 1`i çocuk 3 kişi ise yakınları tarafından araçlarla sınır hattına getirildi. Buradan ambulanslara alınan yaralılar Ceylanpınar Devlet Hastanesi`nde yapılan ilk müdahale sonrası Viranşehir Devlet Hastanesi`ne sevk edildi.

Ceylanpınar`da tedirginliğe yol açan gelişme sonrası Türk Silahlı Kuvvetleri zırhlı araçlarla sınır hattında güvenlik önlemlerini artırdı.



İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR