Şanlıurfa Girişimci İşadamları Derneği`nin organize ettiği Tanzanya İş Platformu`na katılan işadamları kente döndü.
Türkiye`nin Tanzanya Büyükelçisi Ali Davutoğlu ve Tanzanya Feza Türk Okulları yöneticilerinin de katıldığı toplantılarda, Şanlıurfalı işadamları Tanzanyalı işadamları ile ikili iş görüşmeleri yaptı.
İlk olarak, Tanzanya`nın Darusselam kentine giden Şanlıurfalı işadamlarını ABİTAT yöneticileri karşıladı. ABİTAT`taki tanışmadan sonra Zanzibar Adası`na geçen heyet, adanın tarihi ve turistik yerlerini gezdi. Umman Krallığı`nın eski başkenti Zanzibari Zanzibar Türk Okulu`nu da ziyaret eden Urfalı işadamları geceyi adada geçirdikten sonra gezinin ikinci günü Darusselam`a tekrar döndü.
Gündüz Darusselam`ın ticaret merkezindeki iş yerlerini gezen heyetteki işadamları akşam da ABİTAT Derneği`nde Tanzanya`nın önde gelen işadamları ile bir araya geldi. Sektörlere göre ikili iş görüşmelerinin de yapıldığı toplantıya Türkiye`nin Tanzanya Büyükelçisi Ali Davutoğlu ve Tanzanya Feza Türk Okulları yöneticileri de katıldı.
Gezinin üçüncü günü ise Tanzanya İş Platformu çerçevesinde görüştükleri firma temsilcilerini ofislerinde ziyaret eden Şanlıurfalı işadamları, Tanzanya`nın ticaret için çok avantajlı bir ülke olduğunu ifade ettiler. Tanzanyalı işadamları da Türkiye`den tarım, inşaat, sağlık gibi sektörlerde daha fazla teknolojinin ülkelerine getirilmesini talep etti