İLERİ TEKNOLOJİ VE BİLİŞİMDE TÜKİYE`NİN MARKASI FONET

İLERİ TEKNOLOJİ VE BİLİŞİMDE TÜKİYE`NİN MARKASI FONET

İleri teknoloji ve bilişimde Şanlıurfa’nın bir markasının, Türkiye’de tanınması ve İstanbul, Ankara ve İzmir Bilişim Şirketleri ile başa baş mücadele vermesi ve alanında Türkiye’nin en büyük 3-4 bilişim firmasından biri olması herhalde pek beklenen bir sonuç değildi. Bunu Fonet Yazılım başardı.

 

 Şu an tüm Türkiye’de 100’e yakın sağlık kurumunda Fonet Yazılımın HBYS (Hastane Bilgi Yönetim Sistemi) otomasyon ürünü kullanılıyor. 2000’e yaklaşan çalışanıyla ve Ankara, İstanbul ve Şanlıurfa’da ki operasyon merkezleriyle Fonet Yazılım alnımızı ak eden bir performans gösteriyor, Üniversite Hastanelerinden, Sağlık Bakanlığının Eğitim ve Araştırma Hastanelerine, Devlet Hastanelerinden, Kadın,Doğum ve Çocuk Hastanelerine,Özel Hastanelerden, İlçe Hastanelerine 100’e yakın sağlık kuruluşunda Fonet Yazılımın ileri teknoloji ürünü olan  Fonet HBYS kullanılıyor.

Fonet Yazılım geçtiğimiz günlerde SKY Türk’e konuk oldu, başarısını ve memleketini tüm Türkiye’ye tanıttı.

 

Programdan satırbaşları;

 

 1-) Fonet , bilişim sektöründe 13 başarılı yıl geçirmiş bir yazılım firmasıdır.

2-)Sağlık Bilişimde Microsoft’un. Net platformunu ilk kullanan yazılım firmalarından biridir. Sağlık bilişimi sektöründe birçok ilki başarmış ve Microsoft partneri olarak çalışan bir firmadır.

 

3-)Fonet,  Xml web teknolojilerini kullanarak Windows tabanlı yazılımını bulunduğu ortamdan bağımsız bir şekilde çalışmasını sağlayarak, sektöründe bir ilki başarmıştır, bu sayede birlikte çalıştığımız hastanelerin yöneticileri ve çalışanları hastane dışından da hızlı ve güvenli bir şekilde işlemlerini yürütebilmektedirler.

 

 4-)Türkiye’nin hemen her bölgesinde 100 e yakın sağlık kurumunun tam otomasyon ile çalışmasından sorumludur.

 

5-)Türkiye nin doğusundan batısına sağlık yazılımı hizmeti veren ilk firmadır.

 

6-)Çok çeşitli hastaneler ile çalışıyoruz. Birlikte çalıştığımız hastaneler arasında Üniversite hastaneleri, Eğitim ve Araştırma Hastaneleri, Devlet Hastaneleri, Özel hastaneler bulunmaktadır.

 

7-)Firmamızın temelleri 1997 yılında Urfa`da atılmıştır, şu an yönetim merkezimiz Ankara’dadır. Bununla beraber operasyonlarımızı başta Ankara olmak üzere Urfa ve İstanbul üzerinden yapıyoruz.

 

8-)Fonet Yazılım, güçlü bir Arge ve Yazılım Geliştirme ekibi ile Proje Uygulama ve Eğitim Destek ekibine sahiptir. Yazılım ekibine destek sağlayan, konunun uygulama uzmanı deneyimli yazılım danışmanlarımız bulunmaktadır.

 

 9-)Sağlık Bilişimi sektöründe Üst düzey yönetimini, yönetim ve bilişim konusunda eğitim almış ve yönetim tecrübesine sahip tıp doktorlarından oluşturan tek firmadır.

 

10-)Hastane otomasyonu sektöründe Türkiye`nin pazar payı ve cirosunda en büyüklerden biridir. Firmamız kurulduğundan beri her yıl büyümektedir. Geçtiğimiz kriz yılını yeni yatırımlar yaparak ve personel sayımızı arttırarak geçirdik.

 

11-)Dünyada veritabanı konusunda en büyüklerden olan Oracle, çözüm ortaklarımızdandır. Veritabanı olarak Oracle’ın en son sürümü olan 11g kullanılmaktadır.

 

12-)Mobil teknolojileri en aktif kullanan firmalardan biriyiz; Medikal Tablet PC, PDA, Cep telefonu , GSM ve RFID  gibi teknolojileri en aktif kullanan firmalardandır.

 

 13-)Yazılımımızın en önemli özelliklerinden biri Hataların oluştuktan sonra düzeltilmesi yerine, hatanın oluşmasının engellenmesi prensibi ile çalışmasıdır,  yazılımımızda yüzlerce iş kuralı bulunmaktadır. Böylece hataların birçoğu daha oluşmadan engellenmektedir. (İş kurallarımız esnek bir yapıya sahiptir, gelebilecek talepler doğrultusunda kolayca geliştirilebilmektedir.)

 

 14-)Müşteri memnuniyeti firmamız için çok önem arz ettiği için tüm istek ve hataları organize eden ayrı bir yapılanmamız ve buna destek veren ekiplerimiz mevcuttur, sektörde müşteri memnuniyetine en fazla harcamayı yapan firmalardanız.

 

15-)Karar Destek Sistemi:   Kurumun tüm birimlerinde yapılan işlemlerin takip edilip raporlandığı sistemde tutulan tüm verilerin anlamlandırılmış raporlar haline getirilmesini sağlayan özelliktir. Bu özellik ile Kurum performansı değerlendirilebilecektir.

 

16-)Fonet olarak sosyal projelere de destek verdik, bunlardan Yenidoğan SMS projemizle;  Dünyada ve Türkiye`de ilk defa uygulanan bir yazılım ve sistemle yaklaşık 3 yıl boyunca 120.000 bebek 1 yıl boyunca takip edilmiştir.

 

17-)Tüm Türkiye genelinde 2000 e yaklaşan çalışanımızla ve sektöre yetiştirdiğimiz binlerce insanla ülkemiz ekonomisine katkıda bulunmaktadır.

18-)Beraber çalıştığımız hastanelerden bazıları; İstanbul Erenköy Akıl ve Ruh Sağlığı Eğitim ve Araştırma Hastanesi, Ankara Ulucanlar Göz Eğitim ve Araştırma Hastanesi, Aydın Atatürk Devlet Hastanesi, Düzce Devlet Hastanesi, Malatya Devlet Hastanesi, Denizli Devlet Hastanesi ve diğerleri

 

Şanlıurfa artık bilişimde satıyor hem de biraz acılısını.

 

Yüzlerce sağlık kuruluşunda Şanlıurfa’nın öz malı bir bilişim firmasının ürettiği ileri teknoloji ürünü bir yazılım kullanılıyor.



İLGİNİZİ ÇEKECEBİLİR