afet ve acil yönetim yeri ceylanpınar

afet ve acil yönetim yeri ceylanpınar

Şanlıurfa Valisi Celalettin Güvenç, Ceylanpınar’da bulunan Başbakanlık Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığına ait kampı ziyaret etti.

Vali Güvenç, burada TİGEM arazisi içersinde bulunan ve yaklaşık 5 bin kişinin barındığı Suriyelerin bulunduğu mülteci kampına geçti. Başbakanlık Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığına ait kampın girişinde yetkililer ve Suriyeli vatandaşlar tarafından karşılanan Şanlıurfa Valisi Celalettin Güvenç, ilk olarak günde üç öğün yemek çıkartılan yemekhanelerde incelemelerde bulundu.
Kaymakam İlker Özerk Özcan’dan kampın genel durumu ile ilgili bilgi alan Vali Güvenç daha sonra çadırlarda yaşayan Suriyelileri ziyaret etti. Burada Suriyeli vatandaşların ilgi gösterdiği Vali Güvenç, tercümanlar aracılığıyla Suriyeli vatandaşlarla sohbet etti.
Türkiye’nin büyük bir devlet olduğunu söyleyen Vali Güvenç, Suriyelilerin yaşadığı yerden memnun olup olmadıklarını sordu. Suriyeliler, Vali Güvenç’e Türkiye’nin misafirperverliğini duydukları için geldiklerini ve kendilerinin çok güzel karşılandıklarını söylediler.
Suriyeli vatandaşların ortak kullandığı ve içersinde TV uydu sistemi kurulan çadırları da gezen Güvenç, Suriyeli vatandaşlara seslenerek “Suriye şu anda kötü günler geçiriyor. Bütün kapılar açık zorda olan tüm kardeşlerimizi kabul etmeye devam ediyoruz. Bu gördüğünüz yerde 20 bin kişilik kamp yeri hazırladık. Banyoları, tuvaletleri, seyyar hastanelerini yaptık. Çocuklara internet odalarını ve eğitim için gerekli yerleri açtık. Bütün bunları çok kısa bir sürede yaptık. Size helal olsun” dedi.
Vali Güvenç, 6 bine yakın kişinin şu an Ceylanpınar’da barındığını; yaşanan mevsimsel sıcaklıklarla ilgili olarak 6 tane klimalı büyük çadır kurduklarını ve bu gün 2 klimalı çadır daha kurarak bu sayıyı 8’e çıkaracaklarını söyledi.



İLGİNİZİ ÇEKECEBİLİR