UMEM KURS`ları

UMEM KURS`ları

yetiştirilecek. ŞUTSO`dan yapılan açıklamaya göre, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı, Milli Eğitim Bakanlığı, Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği ile TOBB Ekonomi ve Teknoloji Üniversitesi`nin işbirliğinde başlatılan projenin Şanlıurfa etabı hayata geçirildi.
ŞUTSO tarafından yürütülen proje kapsamında, iş gücü piyasasının ihtiyaçlarına yönelik 40`a yakın kurs açıldı. Bu kurslardan başarıyla mezun olan kursiyerler projeye katkı sunan firmalarda istihdam edilecek.

Sanayi alanında uygulanan proje, imzalanan protokol tarım ve hizmet sektörlerini de içine alacak şekilde genişletildi. Tarım ve hizmet sektörlerinde faaliyet gösteren firmaların da iş gücü ihtiyaçlarına yönelik kurslar açılacak, bu kurslarda yetişen ve sertifika sahibi olmaya hak kazanan kursiyerler tarım ve hizmet sektörlerinde istihdam edilecek.

Açıklamada görüşlerine yer verilen Şanlıurfa Ticaret ve Sanayi Odası (ŞUTSO) Yönetim Kurulu Üyesi İbrahim İletmiş, projeye tarım ve hizmet sektörünün de dahil edilmesinin çok önemli olduğunu belirtti. 



İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR