BÜYÜKŞEHİR’DEN ÖDÜLLÜ ONLİNE SES VE TİYATRO YARIŞMASI

BÜYÜKŞEHİR’DEN ÖDÜLLÜ ONLİNE SES VE TİYATRO YARIŞMASI

Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi Şanlıurfa’da sesine ve yeteneğine güvenen vatandaşlara yönelik ödüllü ‘Ulusal Online Türk Halk Müziği Ses Yarışması’ ve ‘Ulusal Online Tiyatro Yarışması’ düzenliyor.

Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi Kültür ve Turizm Daire Başkanlığı Konservatuar Şube Müdürlüğü Şanlıurfa’da sesine ve yeteneğine güvenen vatandaşlara yönelik  ödüllü ‘Ulusal Online Türk Halk Müziği Ses Yarışması’ ve ‘Ulusal Online Tiyatro Yarışması’ düzenliyor.

Yeni normale uygun "Online" olarak gerçekleştirilen ses ve tiyatro yarışmasına katılmak isteyen vatandaşlar, çektikleri performans videolarını, 0-530-505-63-11 numaralı Whatsapp hattına göndererek yarışmaya katılabilecek. Her iki yarışma içinde son başvuru tarihi 16 Kasım olarak belirlendi.

Ayrıca katılımcılar yarışma şartnamesine etkinlik.sanliurfa.bel.tr adresinden ulaşabileceği gibi (0-414 318-51-00 numaralı telefonu arayıp 2170 veya 2171 dâhili numaraları tuşlayarak da bilgi alabilecekler. Ödüllü yarışmalarda çeşitli aşamalardan geçerek jüri tarafından dereceye girmeye hak kazanan yarışmacılarda birinciye tam altın, 2.’ye yarım altın 3.’ye ise çeyrek altın ödülü verilecek.

YARIŞMALARIN GENEL KURALLARI

Yarışmaya 16 yaşından büyükler katılabilir.  Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi çalışanları, düzenleme ve seçici kurul üyeleri ve yarışmalarda görev alan personel ile bunların birinci derecede kan bağı olanlar ve hısımları yarışmaya katılamazlar. Başvurular ad-soyadı, irtibat bilgileri ve ses yarışması için en az bir saz eşliğinde çekecekleri, tiyatro için ise bir dakikalık performans videosu ile 0530 505 63 11 numaralı WhatsApp hattı üzerinden yapılacaktır. Yarışmanın finali hariç tüm aşamaları Covid-19 salgını sebebi ile çevrimiçi videolar ile gerçekleşecektir. Yarışmanın aşamaları yarışmacı değerlendirme, ön eleme, halk oylaması ve final performansı olmak üzere 4 aşamadan oluşmaktadır.16 ve 17 yaşında yarışmaya katılmak isteyenler veli izin belgesi getirmeleri zorunludur.



İLGİNİZİ ÇEKECEBİLİR