BÜYÜKŞEHİR İLE ÇOCUKLAR PARKLARDA DAHA ÇOK EĞLENECEK

BÜYÜKŞEHİR İLE ÇOCUKLAR  PARKLARDA DAHA ÇOK EĞLENECEK

Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi, çocukların gönüllerince eğlenebilmeleri amacıyla parklarda yerlere üç boyutlu çizgisel çalışmalar yapıyor.

Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi, çocukların gönüllerince eğlenebilmeleri amacıyla parklarda yerlere üç boyutlu çizgisel çalışmalar yapıyor. Kaybolmaya yüz tutmuş bazı çocuk oyunlarının da çizildiği parklarda çocuklar nostaljiyi yaşayarak daha fazla vakit geçirecek.

Büyükşehir Belediye Başkanı Zeynel Abidin Beyazgül'ün öncülüğünde Akıllı Şehircilik ve  İnovasyon Şube Müdürlüğünün de girişimleriyle Turgut Özal Parkı’nda startı verilen çalışmalarda çocuklar için yeni oyun alanları oluşturan ekipler, yere çizilen üç boyutlu şekillerle parklarda oynayan çocukların vakitlerini artık daha eğlenceli bir şekilde geçirmelerine katkı sağlıyor.

Pilot bölge olarak seçilen Turgut Özal Parkı’nda oluşturulan çizgisel üç boyutlu çalışmalarla Şanlıurfalı çocuklar geçmişte ağabey ve ablalarının oynadığı nostaljik oyunları da tecrübe etme imkânı yakalamış oluyor.

Yaşadıkları mahallede kendileri için böyle bir çalışma yürütüldüğünü gören ve soluğu hemen parkta alan çocuklar, yerlere çizilen şekiller üzerinde doyasıya oyunlar oynayıp gönüllerince eğlendi. Çocuklar,  Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesine teşekkür etmeyi de unutmadı.



İLGİNİZİ ÇEKECEBİLİR