Açanal, Mecliste Yine Şanlıurfa’yı Anlattı

Açanal, Mecliste Yine Şanlıurfa’yı Anlattı

AK Parti Şanlıurfa Milletvekili Zemzem Gülender Açanal, Türkiye Büyük Millet Meclisi’nde söz alarak, 12 tepeden oluşan tarihi Taş Tepeler hakkında bilgiler verdi. Milletvekili Açanal, herkesi Şanlıurfa’ya davet etti.

Turizm, Şanlıurfa için olmazsa olmaz bir gelir kaynağı. Tarih, kültür, müzik, doğa ve gastronomisiyle çok büyük kaynağa sahip şehrimizin turizm gelirlerini kat kat arttırmak için çalışmalı, eksiklerimizi gidermeli ve tanıtımları her platformda yapmalıyız. İşte bu tanıtımı Mecliste neredeyse her söz aldığında yapan ve Şanlıurfa’ya davetini yineleyen AK Parti Şanlıurfa Milletvekili Ecz. Zemzem Gülender Açanal T. B. M. M. Genel Kurulunda söz aldı.

 Açanal konuşmasında, “Şanlıurfa, son zamanlarda yapılan kazılarda elde edilen bilgilerle bilinen tarihi tekrardan güncelledi. "Tarihin sıfır noktası" olarak adlandırdığımız bölge muhtemeldir ki yeni keşiflerle daha derine ve daha geriye gidecek.” Dedi.

Konuşmasının devamında,” Lansmanını Urfa'da coşkulu bir şekilde Kültür ve Turizm Bakanımız Sayın Mehmet Nuri Ersoy'un katılımıyla yaptığımız Taş Tepeler'in tanıtım programında Göbeklitepe, Karahantepe, Gürcütepe, Sayburç, Çakmaktepe Sefertepe ve Yeni Mahalle Höyük olmak üzere 7 alanda sürdürülen kazılardan elde edilecek verilerin dünya tarihini yeniden şekillendireceği belirtiliyor. Bu vesileyle toplamda 12 tepeden oluşacak Taş Tepeler'i görmeniz açısından aziz milletimizi ve milletvekillerimizi Şanlıurfa'ma davet diyorum, Genel Kurulu saygıyla selamlıyorum.” Diyerek her zaman olduğu gibi Şanlıurfa ya davette bulundu.

Zemzem Gülender Açanal bundan önce de mecliste söz almış, Şanlıurfa ‘daki gelişmeler ve yatırımlarla alakalı konuşmalarının sonunda hem milletvekillerini hem de tüm Türkiye den vatandaşlarımızı Şanlıurfa ya davet etmişti.



İLGİNİZİ ÇEKECEBİLİR