" Duygular paylaşılıyor" projesi hayata geçti.

İl Milli Eğitim Müdürlüğü Ar-ge birimi Yeşilay Şanlıurfa şubesi işbirliği ile " Duygular paylaşılıyor" projesi hayata geçti.

100 mahkumdan 100  lise öğrencisine, 100 lise  öğrencisinden 100 mahkuma mektup  projesiyle hazırlanan duygular paylaşılıyor  projesi İl Milli Eğitim Müdürlüğü Ar-ge  üyesi ve Yeşilay şube başkanı Muharrem Çelik tarafından hazırlandı. Bu  proje Yeşilay gençlik Komisyonu  ekibinin, T1 kapalı cezaevi personeli ile sosyal bilimler lisesi  idarecileri ve öğretmenleri  tarafından yürütülmektedir. Proje ile ilgili  açıklama yapan Ar-ge üyesi Muharrem Çelik bu projenin 2 yıl önce Yeşilay Şanlıurfa şubesi dönemin gençlik Komisyon başkanı Sadık Çiftçi  tarafından faaliyet olarak ortaya atıldığı, bu düşüncenin  tarafımdan da projelendirilip   yürürlüğe konmasında İl Milli Eğitim müdürlüğümüzün destekleri  ve imkanlarıyla hayat bulduğunu söyledi .Çelik projenin süresinin üç ay olduğunu, yazılan tüm mektupların iki kurul tarafından hassasiyet ile incelenecegini söyledi. Çelik   projenin asıl amacını şöyle açıkladı, Gençlerin yaşadığı zaman diliminin, imkanlarının değerini bilmeleri, yazışma becerilerini geliştirerek edebiyata merak uyandırmaları, zararlı alışkanlıklardan uzak durmaları ve arkadaş seçimlerinde dikkatli olmalarını, mahkumların ümitvar olmaları, yalnızlıktan kurtulup sosyalleşmeleri, yaşamlarından ders çıkarıp gençlerle paylaşmaları olarak belirtti. Çelik proje ile ilgili hem mahkumlar arasında hem de liseli öğrenciler arasında her iki kategoride ödüle değer görülen 3 'er mektup  seçileceğini soyledi. Dereceye giren  mektup sahiplerinin de
 protokolün katılacağı bir tören ortamında  ödullendirileceğini  söyledi. Duygular paylaşılıyor mektup projesi kapsamında ayrıca ortaya çıkan güzel mektupların çoğaltılarak belirli formatlarda gençlerin  istifadesine sunulacağını da vurguladı.



İLGİNİZİ ÇEKECEBİLİR